Tarotguiderna, Tarot, Sierska, Spådam

Affirmation

Affirmation – Vivi Linde driver Tarotguiderna Sveriges största Tarotlinje och Mediala portal. Även Bloggportalen Andlig Livsstil, Mediumpodden, artiklar mm

Attraktionslagen fick ett stort genomslag i “vanliga” människors liv när boken och filmen The Secret släpptes år 2006. Kända profiler som Oprah Winfrey, Ellen DeGeneres och Larry King pratade om det i sina program och bjöd in gäster från filmen och boken. Oprah Winfrey har även berättat om hur hon själv använder sig av attraktionslagen, även kallad The law of attraction.

Förenklat går lagen att förklara med att allt du tänker på kommer till dig. Du blir helt enkelt vad du tänker. Många förklarar det med att man ska se sig själv som en stor magnet. Den drar till sig det du går runt och tänker på. En skrämmande tanke då vi tänker en del negativa tankar, men fantastisk tanke när du lär dig att bemästra den här kraften.

Varje tanke, en frekvens

Allt levande på jorden och all materia har en alldeles egen frekvens. Det gäller allt från den lilla molekylen till de stora planeterna. Alla organ har sin frekvens och när vi människor möter andra människor, så utbyter vi frekvenser med varandra. Ligger vi på samma frekvens, så trivs vi extra bra tillsammans med varandra. Sen finns det människor som ligger på helt andra frekvenser och då har vi mycket svårare att förstå och nå varandra. Samma sak gäller våra tankar. Positiva tankar ligger på en frekvens och då drar du till dig samma frekvens. Har du däremot många negativa tankar, så ligger de på en annan frekvens som attraherar mindre bra saker.

Det är inte ovanligt att vi ibland tänker “varför händer allt jobbigt eller dåligt på samma gång”.

Frekvensterapi

Det finns till och med någonting som heter frekvensterapi. Det är en terapiform som bygger på att allt levande har en egen specifik frekvens. Då anser man att det är möjligt att behandla t. ex. en viss parasite med en specific frekvens. Terapiformen är baserad på forsknings- och behandlingsresultat av R.R Rife och Dr. H.R Clark. Vill du veta mer om detta, så finns bland annat boken “The Cure for all Diseases”, skriven av just Dr. H.R Clark, eller Hulda Clark som hon heter.

Karmalagen

En del vill efterlikna attraktionslagen som en uppdaterad version av den så kallade Karmalagen. En lag som Buddismen länge har praktiserat. Du känner kanske igen uttryck som “som man sår får man skörda” eller “som man bäddar får man ligga”. Dessa ord sammanfattar rätt väl hur den här kosmiska lagen tros fungera. Karma är konsekvenserna av inte bara våra tankar och ord, utan även våra handlingar. Bra val genererar ett bra liv och tvärtom. Det var ett stickspår. Åter till Attraktionslagen.

Allt du önskar, ska du få

Vill du äntligen träffa den rätta? Få drömjobbet? Omge dig med vänner som älskar dig? Flytta in det där drömhuset? Slippa tänka på om pengarna räcker till, utan åka iväg på semester till de där länderna som du har velat besöka så länge?

Allt det här är möjligt, enligt attraktionslagen. Hur då undrar säkert du och varför finns det då så mycket orättvisor runt om i världen, om alla människor kan leva sitt drömliv? Universums kraft är nämligen oändlig och räcker till åt precis alla, enligt de som använder sig av denna lag. Det finns många människor som har lyckats skapa sig sitt drömliv med hjälp av attraktionslagen, som nu föreläser, håller kurser och skriver om det i olika media kanaler.

Hur gör jag?

För att få attraktionslagen att fungera, behöver du lära dig de tre stegen.

  • Önska
  • Leverera
  • Tillåt

Många lägger även till ytterligaren ett steg, före Önska. Nämligen, Tacksamhet!

Tacksamhet

Du kan inte få in bra saker i ditt liv om du inte redan känner tacksamhet över allt fint som redan finns där. Känner du inte tacksamhet över att du är frisk, har underbara barn, en omtänksam partner, ett roligt jobb, fick beröm av en kollega nyligen och så vidare. Om du inte övar på att se allt det du har i ditt liv som faktiskt kan vara tacksam för, så drar du till dig negativa tankar och känslor som svartsjuka, agg, otillfredställelse eller andra känslor. De här känslorna uppstår då du ej känner tacksamhet och det enda de leder till är fler negativa tankar och de blockerar vägen in för det som är bra för dig. Ett sätt att träna på att se saker i sitt liv som man känner tacksamhet för är att skriva en “Tacksamhets dagbok”. Skriv ner fem saker varje kväll, som du känner tacksamhet för. Det kan vara fem saker som har hänt under dagen, eller bara saker som Du på riktigt känner dig oerhört tacksam över.

Önska

När du gör din önskelista till Universum, så är det viktigt att känna känslan som varje sak bär med sig. Om du exempelvis vill träffa rätt partner. Fokusera på hur du vill känna då, när du har träffat den här personen. Hur ska den här människan få dig att må? Vilka egenskaper ska han eller hon ha? Samma sak med drömjobbet som du vill ha. Hur mår du när du jobbar med det? Hur känns det i kroppen? Klipp gärna ut bilder som symboliserar det du vill ha in i ditt liv. Skriv sedan under varje bild en affirmation, det vill säga en positiv mening i nutid. Det kan vara “jag känner mig älska och lycklig när jag är med min partner” eller “jag trivs och utvecklas på mitt drömjobb”.

Leverera

Vi människor kan ibland ha lite svårt att släppa kontrollen. Vi vill gärna tänka ut hur saker och ting ska lösas. Om vi håller fast vid exemplen om att hitta rätt partner och att få drömjobbet. Ditt jobb är att känna tacksamhet över det du har och att önska känslan dessa två ska ge dig, samt ta fram bilder för att förstärka visualiseringen. Universums jobb är att leverera. Du behöver inte berätta för attraktionslagen hur rätt partner ska komma in i ditt liv eller hur du ska få det där jobbet som du drömmer om. Fortsätt att se framför dig hur det händer och hur det känns. Förstärk gärna med affirmationer som är formulerade i nutid.

Tillåt

Samma sak här, försvåra inte för attraktionslagen genom att fokusera på hur svårt, eller rent av omöjligt det är att hitta rätt partner. Ditt jobb är att fokusera på Tacksamhet och Önska. Känn och se framför dig när du skrattar och mår bra med din partner, som är på väg in i ditt liv och fortsätt att känna efter hur du mår när du jobbar med det som du drömmer om. Det är ditt jobb. Universum vill göra resten, men vi försvårar vägen när vi blockerar med dessa negativa tankar och påståenden.

Träning och tålamod

Alla ovanstående punkter kräver sin man eller kvinna! Det betyder att det kan vara svårt att bryta ett mönster. Har du inte tidigare fokuserat på saker som du är tacksam över i ditt liv, så krävs det att du exempelvis skriver ner detta varje dag. Är du inte van vid att känna hur saker och ting känns, utan tänker att ”det går inte” på automatik, så behöver du träna på önskningsfasen. Du gör helt enkelt din del när det gäller attraktionslagen och Universum fixar sin del. Du ser till att du ligger på rätt frekvenser, som attraherar samma frekvens tillbaka. Sen får du inte glömma bort att tacka när allt kommer till dig. Ibland är det supersnabb leverans och ibland får du vänta på julklappen ett litet tag. Då kan det vara någonting som sitter i vägen, så det tar lite längre tid. Då får du öva och önska ännu mer bara. Det kommer till dig!

En enkel övning för att komma igång

En av de bästa övningarna för att komma igång med attraktionslagen ser ut så här:

  • Ta tre ark papper
  • Skriv upp något du vill ha överst på varje papper.
  • Under detta skriver du sedan, “Skälen till att jag vill ha det här är följande…”. Skriv ner alla skäl du kan komma på, utan att tänka efter. Låt orden komma till dig.
  • Vänd sedan på varje papper och skriv “Skälen till att jag få det här är följande….”.
    Den här övningen hjälper dig att komma igång och tar bort en massa tvivel som sätter sig som en negativ blockering annars. Sedan tittar du på dessa pappersark, precis som vanligt, och känner känslan av varje sak. Exempelvis hur glad du är, tacksam och så vidare.

Varför fungerar inte attraktionslagen för alla?

När attraktionslagen inte fungerar, ligger det en negativ blockering i vägen. Du ser inte det som är bra  i ditt liv, du tror inte att det du önskar ska komma till dig eller du känner inte känslan för det du önskar. Gå igenom alla steg i lugn och ro och försök att känna efter vad det är som gör att du inte tillåter dig att ta emot det som Universum vill ge dig. Hur lyder dina automatiska tankar? Glöm inte bort, det du önskar ska du få!

När filmen och boken “The Secret – Hemligheten” släpptes, blev den en omdelbar bästsäljare och hela världen började använda sig av attraktionslagen. Det tog inte lång tid innan fler böcker släpptes, som handlade om kraften, eller så kallade “livscoacher” dök upp på marknaden. Dessa med fokus på att lära ut attraktionslagen. Som i alla branscher finns det både seriösa och oseriösa utövare.

Vivi Linde

Du känner kanske igen TV-mediumet Vivi Linde från dokumentärserien ”Livet på andra sidan”, som visades under 2012 och har repriserats sedan dess. Som 16-åring blev Vivi Linde intresserad av astrologi. Hon upplevde sig själv som en sökare i unga år och när hon läste om sitt eget stjärntecken, skorpionen, för första gången fick hon en aha-upplevelse. Där började den andliga resan. Vivi läste allt hon kom över som handlade om andlighet, hon lärde sig att ställa horoskop, tränade på sina kompisar och gick en massa kurser. I början tog Vivi sig an klienter vid sidan av sitt butiksjobb. Sen många år tillbaka arbetar Vivi Linde som medium på heltid och skriver mycket om attraktionslagen, samt håller kurser.

Jenny Axelsson på Spark of desire: coaching i attraktionslagen

Redan som nioåring tog Jenny Axelsson sin pappas ”kassettband” innehållande avslappningsövningar med idrottspsykologen Lars-Eric Uneståhl. Där föddes fascinationen av tankens kraft. Det har blivit många kurser och lästa böcker genom åren som har handlat om detta. Jenny har använt sig själv som ”försökskanin” när det gäller att ”tänka sig till framgång” bland annat. Sedan 1999 har Jenny arbetat ideellt som mentor och coach. Numera är hon coach med ICF-certifiering, NLP practitioner certifikat och utbildar nya coacher, samt mentorcoacher.

Christina Diven

Christina Diven har arbetat med personlig utveckling under många år. Hon är kroppsterapeut med grunden i Body Harmony, har undervisat i kroppskännedom, meditation, personlig utveckling och inre ledarskap. Nu kan hon även lägga till kurser i attraktionslagen på sin långa lista. Hennes passion är att inspirera andra att hitta sin inre kraft och glädje. Hon vill att vi ska bli medvetna om hela vår inneboende kraft, som finns bortom rädslor och begränsningar. Sen anser Christina att det är viktigt att ha roligt. Kreativitet och lekfullhet är enligt henne viktigt för att öka vårt välbefinnande.

Helena Magdalena

Helena Magdalena medverkade i TV-programmet “Från Sverige till himlen” där hon berättade om hur hon lever med attraktionslagen. Helena Magdalena har varit verksam över 20 år, till och från. Hon är medial, healer, coach, astrolog, numerolog och håller föreläsningar, samt kurser. En av dem handlar om attraktionslagen. Hon kallar sig för ett “modernt medium”, som har stort intresse för kvantfysik och all den forskning som bedrivs inom det ämnet. Helena Magdalena bloggar även i tidningen NÄRA, där hon skriver mycket om tankens kraft.

Carina och Linda Ovesson

Carina och Linda Ovesson är två systrar, som båda är livscoacher och driver sajten “Meditationsguiden”. Systrarna har båda jobbat i stressfyllda miljöer under längre perioder.. De ansåg båda att livet rusade på i alldeles för högt tempo och att de saknade stunder då de kunde stanna upp och bara njuta. De brinner båda för välmående och personlig utveckling. Idag fyller de sin webbsida med diverse e-kurser och en av dem handlar om attraktionslagen.
Den sägs ge oss vad vi än önskar. Den kallas för kraften eller lagen. Den har funnits i århundraden och är flitigt använd, medvetet eller omedvetet. Är du nyfiken på att lära dig mer om attraktionslagen? Det finns många böcker som handlar om hur du lär dig bemästra den här kraften.

“Attraktionslagen: så får du den att verka till din fördel” av Esther och Jerry Hicks

Den här boken beskrivs som en “instruktionsbok till livet”. Esther och Jerry Hicks förklarar hur både önskat och oönskat förmedlas till dig av Universums kraftigaste lag: Attraktionslagen.
De lär oss om de ständigt närvarande lagar som styr vårt universum och hur vi får dem att verka till vår fördel. Esther och Jerry Hicks har skrivit många fler böcker om samma ämne.

“The Secret = Hemligheten” av Rhonda Byrne

Boken “The Secret” är en bästsäljare. Den är redan tryckt i över 3,7 miljoner exemplar. Boken innehåller praktisk kunskap som ger läsaren en större förståelse för och insikt om hur man blir mästare i sitt eget liv. Vi lär oss att tillämpa The Secret på alla sätt i livet, vare sig det handlar om hälsa, relationer, lycka, yrkesliv eller pengar. Boken innehåller visdom från samtida lärare och inspiratörer. Det är kvinnor och män, som är läkare, psykologer, historiker, teologer, vetenskapsmän, samt ledande personer inom näringsliv och ekonomi.
Det finns även en DVD-film med samma namn och innehåll.

 “Bortom the Secret: bli lyckligare och bättre människa med hjälp av attraktionslagen” av Lisa Love

Lisa Love skriver om attraktionslagen, som den lag som allt fler tror kan uppfylla våra önskningar. Lisa vill få fram att attraktionslagen är mer än bara positivt tänkande eller en plan för hur man snabbt blir rik. I boken “Bortom the secret” förklarar Lisa Love hur vi kan använda “kraften” på ett andligt sätt. Istället för att fokusera på egoism och girighet, som Lisa skriver, ska vi inspireras att dra till oss sådant som gagnar oss och andra. Det är en varaktig tillfredsställelse i livet att förstå vårt andliga syfte. Boken är upplagd i tio grundläggande steg, varav de tre första stegen lär oss lyssna på Anden.

“Law of attraction” av Michael J. Losier

Den här boken är på engelska. Michael J. Losier ställer frågor som “har du varit med om att saker plötsligt löser sig – som att bitarna bara faller på plats?”. Eller “har du träffat på någon på stan, som du har tänkt på några dagar tidigare”. Det här är inte några tillfälligheter enligt författaren. Inte heller att vi träffar den “perfekta” partnern, kunden, kollegan och så vidare. Samma sak med sämre erfarenheter, att vi drar till oss “struliga” relationer. Lär vi oss bemästra attraktionslagen, så kan vi styra över våra liv medvetet och därmed må bättre.
Detta är några böcker inom affirmationsinriktningen.