Tarotguiderna

Tarotens historia

Tarot har sitt ursprung i det antika Italien och förknippas med det ockulta och magiska, som båda finns med i många människors fantasi. I sin mest traditionella form består tarot av tio spelkort som sprids symmetriskt på ett platt träbord. Användaren håller en hand framför kortet medan den andra handen täcker korten och anger kortets position i tarotläsningen. Vid en typisk tarotläsning avslöjas ett kort för varje hand och läsaren har ingen kännedom om vilka kort som kommer att väljas förrän det faktiska kortet avslöjas.

Tarotkort gavs först till allmänheten i Venedig runt 1200-talet av court de g belin, som var den mest berömda ockulta läraren på sin tid. De sägs först ha använts som hjälpmedel för spådomar under religiösa firanden, där församlingsmedlemmarna konsulterade korten för att få vägledning. Från och med denna tid började tarot användas i individers vanliga vardagsliv, vilket gjorde det möjligt för människor att göra sina egna tolkningar av händelser som inträffade i deras liv.

Den mest kända kortleken i världen är Tarot, som tros gå tillbaka till 1200-talet i Italien, även om det finns många teorier om dess ursprung. Den traditionella kortleken innehöll nio spelkort och kallades Court de Gbelin. Den mest kända kortleken, som fortfarande är den mest populära idag, är L vi tarot, som uppfanns av ockultisten fader Cajetan. Layouten och utformningen av varje kortlek varierar dock, och man tror att den ursprungliga Court de Gbelin och L vi tarot började som samma kortlek, men att de genomgick flera versioner innan de till slut kom fram till dagens versioner som är kända som tarot.

Tarotkortläsning

Det finns en konst att läsa tarotkort. Även om vissa människor kanske ser det som bara en massa kort som staplas ihop som i en spelkortlek, är sanningen att det har många lager. Konsten kan tolkas bokstavligt, symboliskt eller abstrakt. Tarotläsning börjar med en persons fråga, sedan är det frågan om hur de tolkar den och eventuella frågor som de har när det gäller spridningen av korten och riktningen de pekar i.

Tarotkorten användes först i Italien under renässansen, även om deras ursprungliga användning till stor del har gått förlorad. Idag fortsätter konsten att läsa tarotkort i många olika versioner, som alla använder sina egna principer. Tarotkortsläsning är en esoterisk praktik. Detta beror på att den innebär att man använder sig av ockulta metoder, nämligen spådom genom att använda en spådomsstav, eller genom att använda en specialiserad kristallkula eller ett annat liknande spådomsinstrument. De flesta människor ser det som något esoteriskt som är svårt att förstå, när det i själva verket är lätt att förstå när man väl har fått in rätt inställning.

  • Tarotkorten i sig har 22 stora arkana som representerar olika saker från ett till fem. De mystiska läsningarna har att göra med ämnet i ditt liv.
  • De första fem korten i en tarotlek anses vara i den positiva aspekten, vilket innebär saker som kommer att ge dig lycka och framgång i alla aspekter av ditt liv.
  • De två första korten i den grundläggande tarotkortleken, som representerar de positiva stolarna, anses vara i den negativa aspekten och används ofta tillsammans med de positiva korten för att tolka information om arbete eller finansrelaterade frågor.

För dem som är mer inne på de psykiska aspekterna av saker och ting, eller som vill fördjupa sig i det oförklarliga, kan tarotkorten användas som ett sätt att utforska andliga frågor. Vissa människor använder spådomskorten för att ta reda på sitt förflutna och försöka sätta händelser i ett sammanhang. I vissa fall kan tarotkorten fungera som ett verktyg för att hantera traumatiska händelser. Det är inte ovanligt att människor håller fast vid korten och läser dem som ett sätt att försöka stoppa en händelse från att inträffa.

Tarotkort har hittats i många olika miljöer, allt från att vara en del av en hövisk affär till att vara en del av en akademisk diskussion. Tarotkorten i Rider Waite-systemet, som skrevs på franska i slutet av 1700-talet, anses vara den första uppsättningen kartomantikkort. Kortfärgerna i Rider Waite-däcket antogs senare av anhängarna till läraren och filosofen Carl Jung, som inspirerades av symboliken i korten. I dag finns det många tolkningar av tarotkorten, från de klassiska romantiska tolkningarna till de mer moderna mystiska tolkningarna.

Tarotkorten har använts genom hela historien och har blivit populära i länder som Tyskland, England och Spanien. I vissa fall innehöll divinationsdockorna motsvarande tjugotre koppar vin eller tolv druvor. Även om detta kan tyckas vara en mycket liten mängd var det viktigt för de människor som använde spådomsmetoderna att kunna göra förutsägelser. I dag används tarotkorten ofta som en form av spådom, men också som ett sätt att hjälpa människor att förstå sin omgivning och ge information om kärlek och relationer. Oavsett vad tarotkorten representerar är det dock en sak som förblir sann. De kan ge dig en stor insikt i ditt eget liv.

Kommentarer inaktiverade för Tarotens historia