Tarotguiderna

Tarotkortlekar – hur de kan hjälpa dig att tolka korten

Tarotkortleken är ett paket med sextiotvå spelkort som utfärdades av den katolska kyrkan på 1400-talet för att spela populära spel som italiensk tarot, fransk tarot och italiensk konigrunden, som alla fortfarande spelas regelbundet idag. Varje kort har en betydelse, som avslöjas genom dess position i tarotspridningen. Varje färg i kortleken motsvarar ett visst antal tarotkort.

Tarotkorten i sig har ingen mystisk kraft, de är bara ett sätt att tolka det förflutna, nuet och framtiden. De anses vara en form av divination och psykisk läsning, även om åsikterna går isär i detta ämne. Tarot kan betraktas som ett effektivt sätt att avslöja de dolda sakerna inom oss, såsom våra känslor, förhoppningar, drömmar och till och med relationer.

Det mest kända av tarotdockorna är Thoths tarot, som innehåller sjuttiotvå kort, inklusive tre kopior av varje sida av kortleken, plus ytterligare ett ”specialkort”. Den viktigaste egenskapen hos Thoths kortlek är kortet ”Virgo”, som representerar det feminina, fredstecknet. Thoth-däcket anses vara det mest populära och vanligaste bland alla andra tarotdäck, men det finns två andra versioner av Thoth-däcket. Thoth-versionen kallas Court De G Belin, som innehåller femtiofyra kort och är känd för sin eleganta design, sin symbolik och det faktum att den var en av de första tryckta deckarna i Europa som innehöll den fullständiga översättningen av de heliga korten.

Denna speciella kortlek hade sitt ursprung i Egypten och användes under flera århundraden med stor framgång som ett divinatoriskt verktyg. Under renässansen antog flera ockulta sällskap Thoth-deckarna som divineringsmedel, och de spreds snart över hela Europa. Moderna ockultister använder tarot för att utföra samma uppgift som tidigare ockulta sällskap, och de ser tarot inte bara som ett sätt att förutspå framtiden, utan som ett sätt att trösta sig själva inför sina psykiska visioner. När läsaren tolkar korten sägs det att de hjälper honom eller henne att koncentrera sig på det som verkligen är viktigt i livet. Därför har tarot blivit en integrerad del av många människors andliga traditioner, och fortsätter att vara ett av de mest populära spådomsverktygen som används i dag.

Tarot – en gammal historia

Tarot kan jämföras med ett mycket populärt brädspel som spelas av miljontals människor över hela världen – och det är solitaire. Med undantag för det faktum att tarotleken inte innehåller några vanliga spelkort utan endast kort med bilder på, skiljer sig detta spel mycket från det vanliga solitaire. Själva tarotleken är inget annat än en spelkorg med femtiotvå spelkort, och varje spelare får sju kort. Dessa kort placeras sedan på ett bord med framsidan uppåt. Varje spelare får fem kort, och dessa vänds om ett i taget, med början hos den första personen som ser kortleken. När den första personen har vänt alla korten, vänder nästa person sina kort och processen börjar om igen.

Den grundläggande tarotspelsleken består av sjuttioåtta kort, inklusive fyra jokrar. Dessa kort består av tre symboler, nämligen tarotfärgens huvud (kortet med bilden), tarotfärgens kropp och tarotfärgens vingar. Huvuddelen av kortleken (som innehåller jokrarna) skildrar olika aspekter av den fiktiva världen och karaktärerna i själva tarot, medan de övriga korten (som utgör resten av kortleken) fokuserar mer på beskrivningar av saker eller situationer i den fysiska världen. I en traditionell tarotlek finns det till exempel ett kort för varje månad på året, där svärdsesset är det mest positiva kortet i mars och svärdsesset också är det mest negativa kortet i september.

Tarotkorten i sig är inget annat än bilder, och även om detta kan tyckas göra tarot lite ”realistiskt” eftersom det är något man kan hålla i handen och titta på, är detta inte helt sant. I själva verket är korten i sig inget annat än abstrakta bilder. Konsten att tolka dessa bilder har utövats i århundraden, och medan tarotkortläsningar från den gamla världen utfördes av synska, medium och häxor, arbetar moderna tarotkortläsare som Tarotguiderna mer på en standardiserad basis med hjälp av den information som finns på själva korten. Tarot har dock fortfarande sina rötter i den gamla egyptiska världen. Och vilket bättre sätt att få en glimt av dessa rötter än genom tarotspelkorten?

Kommentarer inaktiverade för Tarotkortlekar – hur de kan hjälpa dig att tolka korten