Medium

Terry Evans

Mediumet Terry Evans trodde länge att snickeri var hans kall i livet, tills han fick sin första privatkonsultation av ett spiritualistiskt medium. Han har bytt ut England mot Sverige och driver idag en kursgård i en renoverad byskola på landet. Många känner igen det brittiska mediumet Terry Evans från TV-programmen “Det okända” och “Förnimmelse av mord”. Efter några år på Island, så fick Terry en anledning att besök Sverige. Han blev tillfrågad om att göra ett jobb som medium och på den vägen är det. Terry är bosatt och verksam i Sverige sedan 1991. Idag driver han en kursgård i en by vid namn Fanhyttan, som är belägen mellan Örebro och Borlänge. Det är en gammal byskola, som har renoverats upp till både bostad och kursgård.

Svår bakgrund

Terry Evans uppväxt var tidvis tuff och innehöll både känslomässig och fysisk misshandel. Han mamma fick honom redan som 17-åring. Hon hade precis fyllt år.Hans pappa var femton år äldre, men var inte välkommen I familjen. Terrys mamma höll honom borta och han tillät sig vara frånvarande. Mormodern blev Terrys livlina under många år. Hans mamma träffade nya män, som blev Terrys styvfäder. De flesta av dem utförde någon form av misshandel på den lille Terry. Det ledde också till att Terry tvingades bo på barnhem periodvis under sin uppväxt. Han fick så småningom två systrar och som 16-åring kände han sig tvingad att hjälpa till med familjens försörjning.

Redan som 26-åring drabbades Terry av cancer. Han säger själv att han kände på sig att någonting var fel. Terry tog kontakt med sin läkare, som gav honom diagnosen hudcancer. Det var en tumör som växte på Terrys högra ögonlock. Man kom fram till att det enda som kunde göras, var att ta bort hela ögonlocket och bygga upp det på nytt med plastikkirurgi. Det var en mycket svår period i Terrys liv. Efter den här sjukdomstiden, så började Terry satsa på sin mediala resa.

Avgörande händelse

En dag kom upplevelsen som blev en vändpunkt. När Terry Evans var 22 år gammal fick han sin första privatkonsultation av ett riktigt spiritualistiskt medium. Det här blev så omvälvande för Terry, att den satte fart på utvecklingen av hans eget mediumskap. Han hann påbörja sin mediala väg innan han blev sjuk. Det var dock bra att han hann det, så att han bar det med sig genom sin svåra sjukdomstid.

Terry Evans livskris blev en bok. Under en kris som Terry gick igenom i livet, så skrev han en dikt. Den här dikten kom så småningom att utvecklas till en meditationsform. Den formen går under namnet Bergsmeditation och beskrivs som ett verktyg för att kunna göra en resa i sig själv. Det här sammanfattas i Terry Evans bok “Berget”. Där skriver han även om sin stundtals svåra uppväxt och utvecklar beskrivningen av sin utvecklade meditationsform. I stora drag kan den beskrivas med att den går ut på att lära sig att förstå sig själv och därmed kunna relatera till omvärlden genom att välja nästa steg.

Kommentarer inaktiverade för Terry Evans